ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σύμφωνα με τον κανονισμό  λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου, που ψηφίστηκε ομόφωνα στις 3 Ιουνίου 2008, είναι σαφές και ορίζεται στο άρθρο 3 ότι «ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει την επιμέλεια της καταχώρησης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην ιστοσελίδα του Δήμου».
Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι στα πλαίσια των υποχρεώσεων της Διοίκησης, είναι η ανάρτηση των αποφάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Και επειδή κατανοούμε τις όποιες δυσκολίες προσαρμογής του νέου Προέδρου, δείξαμε μέχρι σήμερα εύλογη ανοχή. Βέβαια η περίοδος χάριτος και ανοχής θεωρούμε ότι έληξε και από τούδε και στο εξής θα απαιτήσουμε την εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αυτό είναι το ένα σκέλος.
Παράλληλα θέλουμε και προκειμένου να μην υπάρχει αλλοίωση ή παραχάραξη της γνώμης της μειοψηφίας, οι αποφάσεις να συνοδεύονται και με ηχητικά αποσπάσματα με τις τοποθετήσεις και την αιτιολόγηση ψήφου των Δημοτικών Συμβούλων.
Πιστεύουμε ότι  η διαφάνεια ενημέρωσης του πολίτη επιβάλλει αυτή τη λεπτομέρεια, που αποτελεί παράλληλα δέσμευση της Διοίκησης και προβλέπεται από τον Καλλικράτη.
Δεν θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να προβληθούν τεχνικές δυσκολίες από πλευράς Διοίκησης, διότι με τη σειρά μου έχω να θέσω πολλά ερωτηματικά και ενστάσεις όπως:

 -  Με ποιόν τρόπο σχεδιάζει η Διοίκηση να εφαρμόσει την 
    Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση που ο «δικός της» 
    Καλλικράτης επιβάλλει;
- Πως θα εφαρμόσει τις οργανωτικές προκλήσεις της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου;
- Πως θα προγραμματίσει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες υγείας και τηλεφροντίδας;
Πως θα δημιουργήσει τις υποδομές και το περιβάλλον της ηλεκτρονικής δημοκρατίας;

Πιστεύω ακράδαντα ότι μια απλή σύσκεψη του Δημοτικού μας Συμβουλίου, θα μπορούσε να μεταδίδεται «ζωντανά» μέσω διαδικτύου, για να μπορεί κάθε δημότης να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο Δήμο μας.
Αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση από πλευράς Διοίκησης, διότι η σύγχρονη τεχνολογία και τεχνογνωσία κάτι τέτοιο το επιτρέπουν και ήδη πολλοί Δήμοι το εφαρμόζουν.
Μ’ αυτό τον τρόπο μπορεί να χαραχθεί η στρατηγική για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

- Με σχεδιασμό δημοσιότητας που θα αποσκοπεί στη διαφάνεια και όχι στη μονόδρομη διαφημιστική καμπάνια της εκάστοτε Διοίκησης.
-  Με υποχρεώσεις και δεσμεύσεις απέναντι στον πολίτη.
-  Με χάρτα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του δημότη.

Ευελπιστώ ότι η Διοίκηση θα ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα της αντιπολίτευσης και δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε για το ίδιο θέμα από τη σελίδα μας.

Για την ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ,

Χριστόφορος Δανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου