ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΔΑΝΑΚΟΣ

Ο Χριστόφορος Δανάκος γεννήθηκε στο Ρέθυμνο, από γονείς Μικρασιάτες.
Σπούδασε στην Ιταλία, απ’ όπου αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου το 1979.
Έντονα πολιτικοποιημένος, συμμετείχε και είχε ενεργό δράση στο φοιτητικό κίνημα και στο Σύλλογο Ελλήνων Φοιτητών Φλωρεντίας.
Ασκεί το επάγγελμα του αρχιτέκτονα μηχανικού και διατηρεί τεχνικό γραφείο στην περιοχή από το 1984.
Διαμένει στο Καματερό από το 1992 και δραστηριοποιείται στα Δημοτικά πράγματα από το 1994, όταν και εκτίθεται στις Δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.
Συμμετέχει στην επιτροπή Σχεδίου του Δήμου, διατελεί Πρόεδρος της ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟ Καματερού, είναι ταμίας στο σύλλογο Κρητών  Καματερού και γενικά δηλώνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την πόλη και τους συμπολίτες του.
Το 1998 ηγείται του ψηφοδελτίου της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ στις Δημοτικές εκλογές, στηριζόμενος από το ΔΗ.Κ.ΚΙ.
Η παράταξή του εκλέγεται στην επαναληπτική ψηφοφορία με ποσοστό 63,5% και καλείται να διοικήσει το Δήμο για την επόμενη τετραετία.
Είναι Δήμαρχος για 4 χρόνια σε μια δύσκολη περιοχή με πολλά σωρευμένα προβλήματα, σ’ ένα Δήμο με οικονομικά προβλήματα και σε μια τραγική περίοδο που τη σημάδεψε ο σεισμός του Σεπτέμβρη του 1999.
Οι προσπάθειες που καταβάλλει μαζί με τους συνεργάτες του είναι μεγάλες.
Οργανώνει και εξοπλίζει τις υπηρεσίες του Δήμου, εξωραΐζει και ισορροπεί τα οικονομικά του Δήμου, διεκδικεί και εξασφαλίζει έργα και κονδύλια  που ανακούφισαν την πόλη και τους πολίτες, κυρώνει την Πράξη Εφαρμογής της περιοχής Γεροβουνού, δημιουργεί τις βάσεις για την ανάπτυξη της πόλης.
Δείχνει έμπρακτα τον κοινωνικό χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει η Διοίκηση του Δήμου, μη επιβάλλοντας τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, κάνοντας μηδενική αύξηση στα δημοτικά τέλη καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του και συμπαραστέκεται στους κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες του.
Διεκδικεί δυναμικά το κλείσιμο της χωματερής και έρχεται σε σύγκρουση με την τότε κυβέρνηση.
Διεκδικεί και κατορθώνει να κατοχυρώσει και να εμπλουτίσει το ΙΚΑ Καματερού με υγειονομικές υπηρεσίες.
Επί των ημερών του γίνονται πλατείες, αναπλάσεις, παιδικές χαρές, δρόμοι, κτίριο σύγχρονου παιδικού σταθμού, έργα υποδομής, ενώ εντάσσει στα Ολυμπιακά προπονητήρια το γήπεδο ποδοσφαίρου, που αργότερα αποκτά χλοοτάπητα.
Δεν συμβιβάζεται και αγωνίζεται για την ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου.
Από το 2003 μέχρι σήμερα, δίνει τη μάχη από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχοντας πάντα ως κεντρικό του σύνθημα «πρώτα ο πολίτης».
Είναι γνώστης των προβλημάτων της περιοχής μας και έμπειρος στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σήμερα, με την «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» Αγ. Αναργύρων – Καματερού, διατηρεί τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της παράταξης και διεκδικεί μαζί με την ψήφο εμπιστοσύνης, το χρίσμα των συμπολιτών του.
Είναι πεποίθησή του ότι το χρίσμα δίνεται από το λαό και όχι από τα κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου