ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΘ.Α. ΚΑΙ ΤΟ ...ΔΙΚΟ ΜΑΣ 301

Μετά την πλήρη υποταγή της χώρας στο Δ.Ν.Τ. και στα μονοπώλια, με όλες τις εργασιακές ανατροπές,  την ανεργία και τις περικοπές μισθών και συντάξεων, τα "αφεντικά" μας αποφάσισαν να ...διορίσουν διεθνή σύμβουλο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με στόχο κατά δήλωση του Υπουργού κ. Βενιζέλου, την αξιοποίηση των ακινήτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλα τα στρατόπεδα έχουν ταξινομηθεί σε τρεις μεγάλες κατηγορίες.
1. Αυτά που είναι ενεργά και τα χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις,
2. Αυτά που είναι εντός του αστικού ιστού και τα ζητούν οι Δήμοι για κοινωνικές, κοινωφελείς και εμπορικές χρήσεις και
3.Αυτά που θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της "αξιοποίησης" της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
Δηλαδή θα ξεπουληθούν, όπως ακριβώς θα αποφασίσουν οι προστάτες μας.
Γνώμη μας είναι ότι ο "διορισμένος σύμβουλος" θα είναι ο "διευκολυντής" και     "ο δούρειος ίππος" για το ξεπούλημα των στρατοπέδων, με σκοπό την εμπορευματοποίηση και την εξυπηρέτηση οργανωμένων συμφερόντων.
Για το Δήμο μας αποτελεί μοναδική ευκαιρία η παραχώρηση του στρατοπέδου και η αξιοποίησή του προς όφελος των πολιτών, αφού εντάσσεται στην κατηγορία των "εντός του ιστού των πόλεων".
Είναι απαραίτητο να διεκδικήσουμε την παραχώρηση του στρατοπέδου και να ορίσουμε τη χρήση του, με απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, αφού βλέπουμε ... και το τυρί και τη φάκα.
Πως μπορεί να εξηγηθεί το σημείο της ανακοίνωσης για ...εμπορικές χρήσεις;
Παραχώρηση στους Δήμους με όρους ιδιωτικοποίησης;
Μόνο έτσι θα διασφαλίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα του χώρου και θα κόψουμε το δρόμο και τις ορέξεις κάποιων, που ίσως εποφθαλμιούν σε ενδεχόμενη παραχώρηση με περίεργους όρους.
Περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις της διοίκησης, που πρέπει έμπρακτα να αποδείξει ότι οι κινητοποιήσεις του παρελθόντος, δεν ήταν κινήσεις εντυπωσιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου