ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΤΙΜΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ


22 Μάη1963 - 22 Μάη2011
Πέρασαν 48 χρόνια από τη δολοφονία του γιατρού,  αθλητή,  ανθρωπιστή, ακτιβιστή της ειρήνης και αγωνιστή, Γρηγόρη Λαμπράκη.
48 χρόνια από τότε που το παρακράτος όπλισε τα χέρια των Γκοτζαμάνη και Εμμανουηλίδη, που άνανδρα χτύπησαν ρίχνοντάς  νεκρό τον βουλευτή της ΕΔΑ, μετά από φιλειρηνική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.
"Έπεσε ο μέγας δρυς", όπως αναφέρει ο Ρίτσος, έμεινε όμως φωτεινό γιγάντιο ξίφος για τις επερχόμενες γενιές και "μεσιανό καδρόνι στο θόλο του ναού της Ειρήνης".
Η  ΕΝΩΤΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ τιμά τη μνήμη του αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της διατήρησης της μνήμης από τους παλαιότερους και την καλλιέργεια της γνώσης, της κρίσης και του προβληματισμού από τους νεότερους, σε μια εποχή ισοπέδωσης των πάντων, ακόμα και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, στο βωμό της παγκοσμιοποίησης.
Ας κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της αξιοπρέπειας, της ενότητας, της αγωνιστικότητας και της διεκδίκησης, σε πείσμα όλων εκείνων που προσπαθούν μάταια να μας προσδώσουν "συνείδηση χρυσόψαρου", λες και απευθύνονται σε αμνήμονες, ανιστόρητους και κρετίνους.
Ο Γρηγόρης Λαμπράκης θα ΖΕΙ για πάντα μες στις καρδιές όλων μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου