ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

X.ΔΑΝΑΚΟΣ: "ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ"

XΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΔΑΝΑΚΟΣ -
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Σε μια εποχή που η πολιτική απαξιώνεται ολοένα και περισσότερο, που οι προσωπικές επιδιώξεις μέσα από το ρουσφέτι και τη συναλλαγή κορυφώνονται, οφείλουμε να επαναφέρουμε την πολιτική σκέψη και προπαντός την πολιτική δράση.

Οι επικείμενες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου πρέπει να έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος του μνημονίου, του ΔΝΤ, της ανεργίας, της περικοπής μισθών και συντάξεων, της φτώχιας και της αβεβαιότητας του αύριο.
Η διοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης» είναι η εφαρμογή του μνημονίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι η αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης, η επαναστατική και σύγχρονη μορφή της με τις διάφορες γαρνιτούρες που σερβίρει το κυβερνόν κόμμα διά των τοπικών τους εκφραστών.
Ο κύριος εκφραστής του μνημονίου και ο «μεσίτης» του Καλλικράτη στο Δήμο μας δεν είναι άλλος από τον χρισμένο Δήμαρχο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Σαράντη.
Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός και καλό είναι να θυμόμαστε τον ήλιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πάνω από το κεφάλι του κ. Σαράντη στις αφίσσες  και στα αεροπανώ, που κυκλοφορούσαν κατά τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στην πόλη.
Ο κ. Σαράντης με την πολιτική που έχει εφαρμόσει, έχει αποδείξει ότι δεν εκφράζει τα λαικά συμφέροντα και τα συμφέροντα των εργαζομένων και δεν προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών που τον εμπιστεύτηκαν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2006.
Κατάφερε χωρίς κανένα έργο να εξακοντίσει το χρέος του Δήμου στα 25 εκατ. ευρώ περίπου, αύξησε κατά 16% τα δημοτικά τέλη, επέβαλλε τροφεία στους παιδικούς σταθμούς επιβαρρύνοντας τον οικογενειακό προυπολογισμό, ακολούθησε την πολιτική του βολέματος, του ρουσφετιού, του ταξίματος, της αδιαφάνειας, του άρτου και θεάματος, των δημοσίων σχέσεων και της φτιαχτής συμπαράστασης του πένθους.
Η λειτουργία του ως Δημάρχου της πόλης κρίνεται επιεικώς ανεπαρκής.
Ως κύριος εκφραστής του μνημονίου, είναι άριστος εκφραστής των μεγάλων συμφερόντων, με απώγειο το πολυσυζητημένο μνημόνιο της ΕΡΓΟΣΕ.
Συμπλήρωσε ήδη 4 χρόνια διοίκησης χωρίς να υλοποιήσει τις βασικές εξαγγελίες και το διεκδικητικό του πρόγραμμα..
Δεν διεκδίκησε από την κεντρική εξουσία το παραμικρό, αν και στα πρώτα πολιτικά του βήματα υποτίθεται ότι πάλευε γιά κατακτήσεις που ποτέ δεν έγιναν, γιά οράματα που έμειναν στα αζήτητα, γιά ιδανικά που προδόθηκαν και που ο ίδιος τα ποδοπάτησε.
Συνοψίζοντας δηλαδή τη διαδρομή του, αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι η πλήρης αποτυχία του ως Δήμαρχος μιάς πόλης που έχει την ανάγκη της επίλυσης σοβαρών προβλημάτων έργων υποδομής, κυκλοφορίας, περιβάλλοντος, κοινωνικής συνοχής.
Δεν είναι τυχαία η ένοχη σιωπή του γιά όλα όσα συμβαίνουν στο νέο μας πλέον Δήμο και κατ΄επέκταση στην Ελληνική κοινωνία, αφού πολύ καλά γνωρίζει ότι σαν εκφραστής του μνημονίου πρέπει να απολογηθεί γιά το τσουνάμι που έχει βρεί την εξαπατημένη κοινωνία μας.
Αυτό που πρέπει να γίνει συνείδηση στον απλό πολίτη, στον εργαζόμενο, στον συνταξιούχο, στον φοιτητή, στον κάθε άνθρωπο του μόχθου που βλέπει καθημερινά να αδειάζει η τσέπη του στη λογική του «έχουμε λεφτά» και στη θέση του «μαζί τα φάγαμε», είναι η προσφυγή στις κάλπες του Νοέμβρη.
Η τιμωρία της κυβερνητικής πολιτικής του μνημονίου και του ΔΝΤ δεν είναι η αποχή από τις κάλπες στις 7 του Νοέμβρη, αλλά η συμμετοχική καταδίκη αυτής της πολιτικής και των τοπικών τους εκπροσώπων.
Γνωρίζω τις μεθόδους και τα ανακλαστικά του συγκεκριμένου χώρου, μεθόδους που χρόνια τώρα αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και το λαικό αίσθημα και αποτελούν τροχοπέδη ανάπτυξης θέσεων και προτάσεων.
Είμαι σε θέση να αντιπαλέψω τις τυχόν κακοήθειες με πολιτικές θέσεις.
Γιά το λόγο αυτό από τη στήλη σας, προσκαλώ σε ανοιχτό δημόσιο πολιτικό διάλογο όλες τις δημοτικές παρατάξεις και θεωρώ ότι από τη δημόσια αυτή συζήτηση κάτι καλό θα βγεί γιά την κοινωνία και τον τόπο μας.
Εύχομαι η προεκλογική αυτή περίοδος να είναι στα πλαίσια που αρμόζουν σε πολιτικούς άνδρες.
Με τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις, χωρίς άναρθρες κραυγές που υποβιβάζουν θεσμούς, που βιάζουν συνειδήσεις και δημιουργούν αδιέξοδα.

Κάνουμε έκκληση λοιπόν στους συνδημότες μας, να τους τιμωρήσουν με την ψήφο τους και ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου